Stokvis Tapes Benelux B.V.
Stokvis Tapes Benelux B.V.
Van Hennaertweg 10
2952 CA Alblasserdam
31 078 699 21 00 - info@stokvistapes.nl
Zelfklevende tapes, afdekmaterialen en hydrofiele folies als essentiële onderdelen van de diagnostiek - Zelfklevende tapes, afdekmaterialen en hydrofiele folies als essentiële onderdelen van de diagnostiek

Zelfklevende tapes, afdekmaterialen en hydrofiele folies als essentiële onderdelen van de diagnostiek

Geschreven door op
Nog niet zo lang geleden diende het stellen van een diagnose te wachten op de testuitslagen vanuit het laboratorium. Pas tijdens de vervolgafspraak kon de arts de uitslag met de patiënt bespreken en werd er een behandelplan opgesteld. Er ging tijd en energie verloren en men liep het risico dat de gezondheid van de patiënt verder verslechterde. Gelukkig kan dat tegenwoordig anders…


Nog niet zo lang geleden diende het stellen van een diagnose te wachten op de testuitslagen vanuit het laboratorium. Pas tijdens de vervolgafspraak kon de arts de uitslag met de patiënt bespreken en werd er een behandelplan opgesteld. Er ging tijd en energie verloren en men liep het risico dat de gezondheid van de patiënt verder verslechterde. Gelukkig kan dat tegenwoordig anders…

Diagnostiek anno 2021

In-Vitro Diagnostiek (IVD) wordt steeds vaker gebruikt om de juiste diagnose te stellen. Voor deze medische onderzoeken en het testen van bij patiënten afgenomen monsters zijn diagnostische/microfluïdische apparaten van groot belang. Voorbeelden van deze ontwikkelingen zijn:
- CRP-test
- multititerplaten
- POCT (point-of-care testing)
- PCR-test (sneltest)
- HTS-test (high-throughput screening)

Met behulp van deze vaak handzame apparatuur zijn artsen, verpleegkundigen, maar ook patiënten zelf, in staat om snel betrouwbare testresultaten te bepalen. Op basis van deze resultaten kan direct met de juiste behandeling en/of dosering worden begonnen. Een vervolgafspraak om de testuitslag te bespreken is dan niet meer nodig. Op basis van een CRP-test kan bijvoorbeeld ook tijdig antibiotica worden gestart en in de juiste dosis worden voorgeschreven. Een greep uit de verschillende testmogelijkheden: bloedglucose, bloedstolling, cholesterol, zwangerschap, ovulatie, hemoglobine en snelle streptokokkentests.

Wetenschapper zet een PCR buisje in een PCR testmachine. Afbeelding 1: Wetenschapper zet een PCR buisje in een PCR testmachine.

Waarom zelfklevende tapes gebruiken in de diagnostiek?

Voor de assemblage en werking van deze diagnostische apparaten zijn inerte, zelfklevende tapes, afdekmaterialen en hydrofiele folies noodzakelijk. Stokvis Tapes dient de diagnostiek en life science industrie als converter en leverancier van allerlei soorten kleeflagen en dragermaterialen. 

Inzicht in het selecteren van de juiste (zelfklevende) materialen en de bijbehorende productiemethoden zijn van essentieel belang bij het ontwerpen van een diagnostisch hulpmiddel. Of een toepassing nu een enkele laag, dubbele coating of gelamineerde constructie vereist: Stokvis Tapes heeft zich bewezen in het selecteren van de juiste materialen, de gewenste diktes en geschikte zelfklevende tapes, die goed presteren in IVD-apparatuur en testen.

De expertise van Stokvis Tapes op het gebied van selecteren en verwerken voor de diagnostiek omvat de volgende belangrijkste producten:

 • Kleeflagen voor diagnostische test strips, afdekmaterialen en assemblage van apparatuur:
  - acrylaat
  - siliconen
  - hitte-activeerbaar
  - niet-klevend bij aanraking

 • Afdekmaterialen met de volgende kenmerken, bijvoorbeeld voor het afdekken van multititerplaten:
  - ademend
  - door te prikken
  - bescherming van celculturen tegen besmetting
  - gemakkelijk te verwerken
  - bescherming tegen verdamping en licht
  - thermisch geleidend
  - niet-hemolytisch
  - niet giftig voor zoogdiercellen
  - lage autofluorescentie
  - lage birefringentie
  - hoge optische helderheid
  - te bedrukken

Afdekken van een multititerplaat met een zelfklevende tape.Afbeelding 2: Afdekken van een multititerplaat met een zelfklevende tape.

 • Hydrofiele films, speciaal ontworpen voor vloeistoftransport in IVD-toepassingen, zoals POCT en lab-on-a-chip producten:
  - enkel- of dubbelzijdig gecoat
  - lage autofluorescentie
  - compatibel met reagentia
  - niet giftig voor zoogdiercellen
  - geen significante ontgassing <400°C
  - anti-condensatie eigenschappen
  - hoge optische helderheid
  - chemisch inert

Bloedglucosemeter voor bloedsuikerAfbeelding 3: Bloedglucosemeter  voor het meten van bloedsuiker.

Hoe kan Stokvis Tapes u helpen?

Zoekt u een professionele, veilige en efficiënte oplossing voor uw diagnostische toepassing? Stokvis Tapes beschikt over de expertise binnen de diagnostische markt om ondersteuning te bieden tijdens uw gehele proces, van productselectie tot verwerking. Stokvis Tapes zal u helpen met het verbeteren van uw productieproces, het verminderen van kosten en het ontwikkelen van nieuwe producten.

Wij helpen u graag bij de selectie van de materialen en kleeflagen met de unieke en veeleisende kenmerken die voor deze toepassingsgebieden van cruciaal belang zijn. Voor het precisie bewerken en samenstellen van uw producten hebben wij laser-, rotatie- en vlakstans-machines beschikbaar.

Als u geïnteresseerd bent of vragen heeft, laat dan gerust uw contactgegevens achter via de contactknop en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor diagnostiek? In de brochure voor het diagnostieksegment vindt u de meeste van onze toepassingen en diensten voor diagnostiek.

contact opnemen