Stokvis Tapes Benelux B.V.
Stokvis Tapes Benelux B.V.
Van Hennaertweg 10
2952 CA Alblasserdam
31 078 699 21 00 - info@stokvistapes.nl
Zelfklevende tapes voor duurzame prefab bouw en renovatie - Zelfklevende tapes voor duurzame prefab bouw en renovatie

Milieubewuste, gezonde en veilige leefomgeving met behulp van duurzame zelfklevende toepassingen

Geschreven door op
Elk gebouw wordt tijdens zijn levensduur beïnvloed door structurele bewegingen en thermische veranderingen. Duurzame bescherming is noodzakelijk tijdens allerlei klimaatomstandigheden en verschillende temperaturen. Kortom, de huidige bouwmethodes vereisen steeds meer lucht-, vocht- en waterdichtingsmaterialen. Naast sterk, elastisch, weers- en chemisch bestendig, moeten deze producten ook even duurzaam zijn als het gebouw zelf, zonder tekort te doen aan de kwaliteit en prestatie. Door de verbeterde isolatiewaarden en vochtbarrières is het des te belangrijker dat vochtophoping en schimmelvorming worden voorkomen. Ook ventilatie en brandveiligheid zijn de komende jaren trending topics.


Elk gebouw wordt tijdens zijn levensduur beïnvloed door structurele bewegingen en thermische veranderingen. Duurzame bescherming is noodzakelijk tijdens allerlei klimaatomstandigheden en verschillende temperaturen. Kortom, de huidige bouwmethodes vereisen steeds meer lucht-, vocht- en waterdichtingsmaterialen. Naast sterk, elastisch, weers- en chemisch bestendig, moeten deze producten ook even duurzaam zijn als het gebouw zelf, zonder tekort te doen aan de kwaliteit en prestatie. Door de verbeterde isolatiewaarden en vochtbarrières is het des te belangrijker dat vochtophoping en schimmelvorming worden voorkomen. Ook ventilatie en brandveiligheid zijn de komende jaren trending topics.

Ontwikkelingen in de bouw de komende jaren

Om aan de bouw- en klimaatafspraken te voldoen moet worden geïnnoveerd. Bouwen en renoveren moet circulair, energieneutraal, sneller, goedkoper en schoner worden uitgevoerd.

 • 7,5 miljoen gebouwen moeten van het aardgas af voor 2050
 • volgens het Klimaatakkoord dienen 1,5 miljoen bestaande woningen voor 2030 te zijn
 • verduurzaamd naar energieneutraal
 • woningnood
 • schaarste aan grondstoffen
 • groot tekort aan arbeidskrachten

Prefab (digitalisering, industrialisatie, modulair bouwen, prefabricage en robotisering) zorgt ervoor dat bouwen en renoveren sneller en efficiënter wordt. Daarnaast vermindert het:

 • transportbewegingen
 • uitstoot van broeikasgassen
 • bouwfouten

  onderdeel van prefab gebouwAfbeelding 1: onderdeel van prefab gebouw

Voordelen zelfklevende tapes (in de bouw)

Zelfklevende tapes zijn uitermate geschikt voor de bouwindustrie en kunnen van grote waarde zijn tijdens de verduurzaming van de bouw.

Naast dat zelfklevende tapes gebruikt worden om te bevestigen, zijn ze onder andere ook geschikt om:

Extra tape voordelen voor in bouw- en constructie:

 • Er kunnen dunnere materialen gebruikt worden, wat gewicht- en kostenbesparingen met zich meebrengen.
 • Geen wachttijden betreft uitharden van lijmen en PUR-schuimen.
 • Zijn eventueel verwijderbaar zodat bouwdelen demontabel en/of recyclebaar zijn.
 • Bij Stokvis Tapes kunt u ook uw eigen materialen zelfklevend laten maken. U gebruikt uw eigen vertrouwde materialen welke wanneer zelfklevend en op maat sneller en efficiënter aan te brengen zijn, met een visueel perfect eindresultaat qua afwerking.
voorbeeld prefab gebouwAfbeelding 2: voorbeeld prefab gebouw

 

Duurzaam assortiment aan zelfklevende tapes

Stokvis Tapes heeft een divers assortiment aan hoogwaardige producten welke kunnen bijdragen aan duurzaamheid, gezondheid en veiligheid in de bouw. Daarnaast ontwikkelen wij in samenwerking met u graag nieuwe innovatieve zelfklevende producten. Wij bieden diverse services waardoor maatwerk / gepersonaliseerde tape oplossingen mogelijk zijn.

Hieronder een greep uit ons duurzame bouwassortiment:

 • StokSeal
  Een zelfklevende tape voor dampdichte-, dampopen- en dampremmende bouwfoliën. StokSeal is zeer goed verouderings-, vocht- en UV-bestendig. De flexibele film­drager zorgt voor lucht-, vocht- en waterdichte verbindingen, zelfs op oneffen materialen. De tape kan worden gebruikt voor het lassen, assembleren, afdichten en repareren van bouwfolie, lucht- en dampschermen.
 • Stokvis Ventiline
  Zelfklevende tape voor het waterdicht afdichten van de nok van een dak. Het voorkomt dat neerslag (regen/sneeuw) en bladeren binnendringen en is gemakkelijk aan te brengen. Ventiline is zeer duurzaam, UV- en weersbestendig en volledig recyclebaar.

  Ventiline aangbrengen
  Afbeelding 3: demonstratie van Stokvis Ventiline aanbrengen. 

 • StokVent
  Dit hoogwaardig ­filtermateriaal combineert de bescherming tegen indringing van stof en water met goede ventilatie-eigenschappen. Dit product laat een hoge luchtdoorlaatbaarheid toe, zonder te scheuren, waardoor ingesloten lucht en/of vocht kan ontsnappen.
 • Zelfklevende EPDM-folies
  Deze blinken uit in duurzaamheid en zijn nauwelijks gevoelig voor atmosferische invloeden, UV-straling, chemische vervuiling, water en extreme temperatuurschommelingen. EPDM bevat geen weekmakers, die op den duur afbreken of migreren naar andere stoffen. Bovendien is de levensduur van EPDM meer dan 50 jaar. Zelfklevende EPDM-folies kunnen als alternatief worden gebruikt voor verschillende producten in diverse toepassingen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Alu-butyl afdichtingstape
  Deze zelfklevende alu-butyltape heeft als functie om kieren en naden in een gebouw af te dichten om te voorkomen dat rook en vuur zich kunnen verspreiden in geval van brand. Daarnaast heeft de tape vlamdovende eigenschappen en is deze voorzien van een speciaal geplooid aluminium, hetgeen een rek in de lengterichting van 60% mogelijk maakt.
 • Brandwerend afdichtingsschuim
  Wanneer blootgesteld aan hoge temperaturen, zal dit schuim opzwellen en genereert tevens koolstof dat als schild fungeert. Hierdoor worden rook, hete gassen en vuur geblokkeerd en brandvoortplanting voorkomen.

  afdichtingsschuim foam in aanraking met vuur
  Afbeelding 4: demonstratie hoe afdichtingsschuim reageert in aanraking met vuur / hoge temperatuur. 

 • Tochtbanden
  Deze dragen bij aan een comfortabele en duurzame leefruimte omdat het: energieverbruik verminderd; warmteverlies en tocht binnen tegengaat; stof en pollen buiten houdt; geluidsoverlast van buiten tegengaat. Lees hier meer over tochtbanden.
 • Beschermende tapes
  Stokvis Tapes heeft diverse tapes die extra kosten voor schoonmaken, repartie en/of vervanging door schade kunnen voorkomen tijdens fabricage, transport, bouwwerkzaamheden of opslag. Een aantal voorbeelden zijn onze beschermtapes, -folies en -doek. Informeer naar de mogelijkheden.

Lees in onze brochure voor zelfklevende tapes voor duurzame prefab bouw en renovatie meer over deze producten.

Hoe kan Stokvis Tapes u helpen?

Bent u geïnteresseerd in klimaatvriendelijke oplossingen voor bouw- en constructietoepassingen? Stokvis Tapes heeft een divers assortiment aan zelfklevende tapes voor duurzame prefab bouw en renovatie! Wij helpen u ook graag met de ontwikkeling van maatwerk tape oplossingen.

In de brochure over zelfklevende tapes voor duurzame bouw en renovatie vindt u meer informatie over onze diensten en producten.

Neem ook gerust contact op voor meer informatie, advies of aanvragen. Onze tapespecialisten helpen u graag verder!

contact opnemen