Stokvis Tapes Benelux B.V.
Stokvis Tapes Benelux B.V.
Van Hennaertweg 10
2952 CA Alblasserdam
31 078 699 21 00 - info@stokvistapes.nl

Recyclen van zelfklevende tape liners!

Geschreven door op
Stokvis Tapes Benelux B.V. neemt deel aan het ‘AD Circular program’. Dit is een programma voor het recyclen van gebruikte tape liners van glassine papier en film.


Stokvis Tapes Benelux B.V. neemt deel aan het ‘AD Circular program’. Dit is een programma voor het recyclen van gebruikte tape liners van glassine papier en film. Er komt tijdens het converten van zelfklevende tapes helaas altijd wel wat linerafval kijken. Vanwege het siliconiseren van de materialen konden deze niet bij het regulier karton-, papier- en PET-afval worden afgevoerd voor recycling. Gelukkig is het met dit programma wel mogelijk om dit soort liners te recyclen, ongeacht de kleur, dikte of herkomst. 

Glassine papier wordt opnieuw verpulpt, ontdaan van onzuiverheden (siliconen en inkt) en omgezet in gerecycleerde vezels, die vervolgens worden gebruikt voor verschillende nieuwe toepassingen en glassine papier liners. 
PET-liners worden gegranuleerd, zodat PET-producenten die granulaten kunnen gebruiken in nieuwe toepassingen, zoals tapijten. 

We zijn blij om hiermee bij te dragen aan de circulaire economie en onze CO2-voetafdruk te verkleinen voor een duurzamere wereld!

liner recyclerecyclen van liners

 

een vraag stellen