Stokvis Tapes banner

Tot op de millimeter nauwkeurig

Uw eigen producten zelfklevend? Tape in een speciale vorm? Of het nu één laag of vijf lagen zijn, breed of smal; Stokvis Tapes brengt uw ideeën tot leven. 

 Lees Verder  

 

 

 


 

 

Together for better.

Wie aan innovatieve en duurzame aluminium toepassingen denkt, denkt aan Reynaers Aluminium. Ze zijn producent van stijlvol vormgegeven ramen, (schuif)deuren, gevelsystemen, zonwering en veranda’s. Zulke mooie aluminium producten wil je in optimale conditie opleveren aan de klant. Ook al gaan installateurs nog zo zorgvuldig met de producten om, tijdens opslag, transport en montage zijn ze kwetsbaar voor beschadigingen.

 Lees verder  

 
 


 

Removable Tape

Al jaren lang een van onze meest succesvolle product introducties; Removable tape. Een unieke PVC tape voorzien van een speciale rubber kleeflaag waardoor hij (schoon)verwijderbaar is van de meeste ondergronden. 

 Lees verder  

 
 


 

Vakantie Tip!

De zilvergrijze tape die bijna iedereen wel eens gebruikt mag ook in de vakantiekoffer niet ontbreken. Met ducttape kun je namelijk bijna alles repareren.

 Lees verder  

 
 


 

Een samenwerking waar we trots op zijn.

Grando is marktleider op de Europese markt op het gebied van elastomeren, celrubber en kunststofschuim. Deze materialen met een lage oppervlaktespanning zijn lastig om zelfklevend te maken. Bij Stokvis Tapes Benelux BV hebben we de kennis en ervaring in huis om deze producten te voorzien van een kleeflaag.

 Lees verder  

 

 


 

Sterke rug

Om goed te kunnen tillen, heb je een sterke rug nodig. Dat geldt ook voor tape. Niet alleen de kleeflaag bepaalt hoe sterk de tape is. De rug (ook wel drager genoemd) speelt hierbij een belangrijke rol.  De belangrijkste taak van de rug van een tape is het op zijn plaats houden van de kleeflaag. Maar daarnaast geven de eigenschappen van de verschillende rug materialen de tape nog extra kenmerken mee.

 Lees verder  

 

 


Wist u dat...

Kunnen wij het maken? Nou en of… Deze bekende uitspraak geldt niet alleen voor Bob de Bouwer maar ook voor Stokvis Tapes. Wij denken namelijk graag met onze klanten mee hoe het bouwen nog beter kan. Hierdoor ontstaan handige beschermfolies of slimme isolatie oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermfolies voor kozijnen, zelfklevend EPDM of het sealen van kabel doorvoeren.

 Lees verder  

 

 


Aan de slag met de Rasci methode.


Bij Stokvis Tapes Benelux BV hebben we niet alleen de kwaliteit van onze producten hoog in het vaandel staan. Ook uit onze medewerkers en processen halen we graag het beste. Om deze kwaliteit te bewaken is het van belang om onszelf af en toe goed onder de loep te nemen. Een aantal Stokvis medewerkers zijn daarom aan de slag gegaan met de RASCI methode. 

Lees verder 

 

STOKSEAL, Tape voor luchtdicht bouwen.


De rijksoverheid stimuleert duurzaam bouwen en steeds meer huizen worden energie zuinig. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. En dus worden woningen steeds beter geïsoleerd. Hoe beter we isoleren, hoe beter ook de ventilatie en vochtregulatie moet zijn. 

Stokvis Tapes heeft sinds kort een dampdichte tape in het assortiment speciaal voor luchtdicht bouwen. Deze tape met de naam StokSeal heeft een zeer goede kleefkracht, zelfs op ruwe en ongelijke ondergronden en zorgt voor een permanente luchtdichte afdichting.
    

 Lees verder  

 

 


Code Geel

Het lijkt steeds vaker voorbij te komen in de media.. Code Geel veroorzaakt door harde wind, sneeuw of andere nare neerslag. Lastige omstandigheden voor de bestuurder maar ook voor de auto zelf. En als u zich dan bedenkt dat er veel zelfklevende tapes worden gebruikt in de automotive industrie, dan moeten deze tapes ook heel wat kunnen verdragen.

 Lees verder  

 

 


Eerste hulp bij afplakken.


Door vooraf goed af te plakken, gaat het schilderen een stuk sneller en wordt het resultaat ook mooier. Maar het afplakken op zich kan een vervelend karwei zijn. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje om het afplakken van uw schilderwerk, vlekkeloos te laten verlopen. 
  

 Lees verder  

 

 


  

Liners verwijderen?.. Dat kan makkelijker!

Fabrikanten en verkopers van tape beweren vaak dat hun producten sneller te monteren zijn dan lijm of schroeven. En ze hebben ook helemaal gelijk, uitgezonderd van één ding. Je moet wel de schutlaag er af zien te krijgen. En dit kan soms een vervelend gepriegel zijn. Gelukkig heeft Stokvis Tapes diverse hulpjes om dit een stuk makkelijker te maken. Lees verder  

 

 


Tape Training

Wij zijn constant opzoek naar nieuwe toepassingen en willen graag dat onze (potentiele) klanten denken in oplossingen met zelfklevende tape bij de ontwikkeling van hun producten. Of het nu gaat om verbinden, isoleren, beschermen, dempen, verpakken, afdichten... In tal van toepassingen kan tape toegepast worden.


 
 Lees verder  

 

 


Afdichten

Water kan op sommige plaatsen zeer vervelend zijn. Ook stof of lucht houdt u liever buiten. Wist u dat sommige van onze tapes een prima afdichting geven tegen vloeistoffen, gassen en/of stof?

 Lees Verder  

 

 

 


 

 

Beschermen.

Omdat u mooie dingen maakt die beschermt moeten worden tijdens productie of transport, hebben wij een aantal top tapes op het gebied van bescherming in het assortiment. Neem contact op met ons salesteam voor meer informatie.

 Lees Verder  

 

 

 


 

 

Wij werken (in het) groen!

Afgelopen weken is “groener worden” wel heel letterlijk genomen bij Stokvis Tapes. De verkoopafdeling is van een zakelijk blauw/witte afdeling omgetoverd tot een groene ruimte met wanden van echt mos en doeken met natuurprints tegen de muren. Rustgevend. Niet alleen door het gevoel omgeven te zijn door de natuur maar ook letterlijk door de geluiddempende werking van beide materialen. 

 Lees verder  

 


 

Hitteplan

Op veel plaatsen is deze week een hitteplan van kracht. Ook in uw magazijn stijgen de temperaturen nu wellicht flink. Let er op dat zelfklevende tapes hun eigen “hitteplan” nodig hebben.

 Lees verder  

 

 


 

Wij gaan verhuizen.


Op 15 juli 2019 sluiten wij de deuren aan de havendoklaan in Vilvoorde om gloednieuwe deuren te openen in het Deltapark in Vilvoorde.

 Lees verder  

 

 


 

Slaapkliniek in een vingerhoed.

Ectosense ontwikkelde de NightOwl. Een apparaatje zo groot als een vingerhoedje dat met medische precisie kan bepalen of iemand aan slaapapneu lijdt.  Samen met Ectosense selecteerde Stokvis Tapes Benelux BV de beste kleeflaag voor het bevestigen van de NightOwl op de huid. Tevens dachten we mee over de vormgeving, het gebruiksgemak en het kosten-efficiënt vervaardigen van de pleister.      

 Lees verder  

 

 


Wist u dat...

Onze snelwegen zijn behoorlijk vol. Bij de meeste mensen is de auto dan ook niet weg te denken uit hun dagelijkse routine. Maar wist u dat auto’s ook in de dagelijkse routine van Stokvis Tapes zitten?
     

 Lees verder  

 

 


Nieuwe Seal- en Krimpmachine

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij onze productie uitgebreid met een seal/krimp machine. Hiermee kunnen we rollen tape insealen met een krimpverpakking om deze te beschermen tegen vuil of vocht. 
.  

 Lees verder  

 

 


Op maat gemaakt!

Waarom een maatpak dragen? Iets wat perfect ontworpen is voor uw lichaam, ziet er mooier uit en zit veel lekkerder. Bovendien kunt u dan zelf het pak samenstellen met de materialen van uw voorkeur. Voor tape geldt eigenlijk hetzelfde. Standaad afmetingen zijn niet altijd het best geschikt voor uw toepassing. Daarom maken wij tapes voor u op maat met behulp van onze stans- en lamineermachines. . 

 Lees verder  

 

 


Perfect in balans.

Verminderen van ons energie verbruik is een belangrijke stap in het streven naar een duurzame wereld. De meest effectieve manier om ons energieverbruik te verminderen is isoleren. Stokvis Tapes heeft een uitgebreid assortiment isolatie tapes en onze klant Aluthermo produceert uitstekende isolatie materialen die zeer reflecterend, luchtdicht, ademend en waterdicht is.

 Lees verder  

 

 


Ducttape versus Ducttape

Ducttape (letterlijk luchtkanalenplakband en dus geen familie van Donald Duck) werd in 1972 al door de NASA mee de ruimte in genomen voor het uitvoeren van spoedreparaties. Eigenlijk zou ieder bedrijf ducttape in huis moeten hebben. Maar ducttape bestaat in verschillende kwaliteiten en met verschillende prijsniveaus. Welke type moet u nu hebben voor welke toepassing? We zetten hier de verschillende kenmerken voor u op een rijtje.  

 Lees verder  

 

 


Drive in to the future...Ontwikkelingen in de automotive industrie gaan op dit moment vooral over elektrisch rijden. Met 40.000 elektrische auto’s alleen al op de Nederlandse snelweg kunnen we stellen dat deze manier van rijden de toekomst is. Ook de Automotive specialisten van Stokvis Tapes zijn druk op dit gebied. Ons automotive assortiment is uitgebreid met 3 nieuwe productgroepen speciaal gericht op toepassingen in elektrische auto
    

 Lees verder  

 

 


Goed Schappenplan

De presentatie van goederen in de winkel is vandaag de dag ontzettend belangrijk. Door de juiste indeling van het schap worden extra verkopen gestimuleerd. Bij Stokvis Tapes concentreren wij ons daarom al lang niet meer alleen op juiste producten (al blijft de kwaliteit natuurlijk wel heel belangrijk). Samen met onze dealers zetten we een goed schappenplan op en ondersteunen we verder met bijvoorbeeld documentatie, winkelborden, routingadvies, attentiewaarde verhogende materialen, barcode labels, etc.

 Lees verder  

 

 


Gewicht besparen met tape?


Een vliegtuig dat per vliegtuigstoel een kilo extra gewicht meesleept, verbruikt per jaar 34.000 liter kerosine meer*. Logisch dus dat luchtvaartmaatschappijen voortdurend op zoek zijn naar manieren om gewicht te besparen in hun toestellen. Van de koffiekan tot schroefje, alles wordt onder de loep genomen. Tape is in veel gevallen een prima alternatief om iets te bevestigen en veel lichter dan een schroef.

 Lees verder  

 

 


Uitproberen?

Hoge aanvangskleefkracht, hoge afschuifsterkte en een zeer hoge eindkleefkracht. Onze montagetape type S3425 is dan ook prima te gebruiken voor de montage van naamplaten of kunststofprofielen.

 

 Lees verder  

 

 

 


 

 

De tape die zelfs onder water plakt.

Resq-tape; Inmiddels al lang niet nieuw meer maar wel nog steeds bijzonder. En daarom brengen wij hem graag nog een keer extra onder de aandacht. De tape op basis van zuivere siliconen, voldoet aan de hoogste specificaties en is breed inzetbaar als isolatie- en afdichtingsmiddel onder sterk wisselende omstandigheden. Zelfs onder water.

 Lees verder  

 


 

Belgische wereldprimeur!

De Belgische firma Ergotrics ontwikkelde verschillende steunkussens op basis van grondige kennis van anatomie, fysiologie en fysica. Deze kussens worden op de patiënt geplakt en na het omdraaien van de patiënt opgeblazen met perslucht om de patiënt in de meest ideale operatie houding te positioneren. En dit ‘plakken’ gebeurt met speciale patches die door Stokvis Tapes Benelux worden gemaakt.

 Lees verder  

 


 

Byteflies Rising Star 2018

Stokvis Tapes feliciteert de firma Byteflies met het winnen van Deloitte’s Rising Star 2018 award. Deze award wordt toegekend aan het meest kansrijke bedrijf dat minder dan 4 jaar actief is in de technologie sector.

 Lees verder  

 

 


 

Brexit

12 april komt snel dichterbij en nog steeds is er geen Brexit deal. Bij Stokvis Tapes Benelux gaan we daarom uit van een worst case scenario. In deze blog delen wij graag onze 4 belangrijkste actie punten met u om de potentiele Brexit problemen zo veel mogelijk te voorkomen.

Lees verder

 

 


 

Snel, Tijdelijk of Permanent Verbinden.

 

Of een tape permanent hecht of juist weer verwijderd kan worden van een ondergrond, wordt voornamelijk bepaald door 3 factoren; Hechting, cohesie en adhesie. Maar wat houden deze thermen precies in en wat zijn de verschillen.

 Lees verder  

 

 


 

Geinspireerd door de ruimte.

Geïnspireerd op ruimtetechnologie bedacht Adry van Lit een nieuwe manier voor het bevestigen van gipsplaten in metal stud wanden; namelijk met tape. Dit levert een enorme tijdswinst op tijdens de montage en daarnaast ook nog een flinke besparing op het materiaal.

 Lees verder  

 

 


 

Wist u dat..

Smartphone, tablet, televisie, grote kans dat u minimaal 1 van deze 3 dagelijks gebruikt. Maar wist u dat u deze apparaten mede kunt gebruiken dankzij de hulp van zelfklevende tapes?.      

 Lees verder  

 

 Vlakstans versus Rotatiestans

Het converten van tapes is onze specialiteit. Zelfklevende tapes van uitstekende kwaliteit worden exact op maat gemaakt volgens de wensen van onze klanten. Dit doen we bijvoorbeeld door het stansen van de tapes in alle mogelijke vormen. Stansen doen we bij Stokvis Tapes Benelux onder andere op de rotatiestans of de vlakstans. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide technieken en wanneer kiezen we voor welke optie?

 Lees verder  

 

 


 

Acrylaat- versus "gewone" Foamtape.

Foamtapes zijn leverbaar in diverse diktes en kleuren maar grofweg kunnen we 2 types onderscheiden. Acrylaat foamtapes en standaard foamtapes. Wat zijn de verschillen en wanneer kiest u welk type? Wij zetten het voor u op een rijtje. 

 Lees verder  

 

 


Nieuw product voor Luchtvaart

Speciaal voor de luchtvaartindustrie heeft Stokvis Tapes een nieuw product in het assortiment voor het bevestigen van tapijt en/of bekleding. In tegenstelling tot traditionele dubbelzijdige tapijttapes is de tape schoonverwijderbaar van vloerpanelen in vliegtuigen terwijl ze uitstekend hecht op tapijt of andere stoffen.

 Lees verder  

 

 


Tape of Lijm, wie is het snelst?


 
Vloeibare lijm versus zelfklevende tape; Wie hecht het snelste; Wie wint de race?... De lijm is vloeibaar en moet dus eerst opdrogen. Pas als de oplosmiddelen er uit zijn, komt een goede verbinding tot stand. En hoewel sommige lijmen al in een aantal seconden opgedroogd zijn, winnen ze het niet van zelfklevende tapes. Deze plakken namelijk direct.  

 Lees verder  

 

 


Tape is overal!

Zelfklevende tapes zijn overal in ons dagelijks leven terug te vinden. Ze maken dingen sterker, veiliger, lichter, dunner, schoner, efficiënter en rendabel.  Bekijk het filmpje en ontdek de eindeloze mogelijkheden van zelfklevende tapes.

Help, de zon schijnt!

Heerlijk dat mooie weer. Toch heeft de zon (UV straling) wel een aantal nadelen. Doordat ultraviolet licht een kortere golflengte heeft dan zichtbaar licht, is het energie rijker en kan het zelfs chemische reacties in gang zetten. Ook bij zelfklevende tapes. .   

 Lees verder  

 

 


  

Op alle rechtsverhoudingen tussen Stokvis Tapes Benelux b.v. en haar opdrachtgevers zijn uitsluitend de door Stokvis Tapes Benelux b.v. gehanteerde algemene voorwaarden van toepassing, welke via deze website kunnen worden uitgeprint.
This site uses cookies to help deliver an engaging user experience.
To learn more about what cookies are and how to manage them visit AboutCookies.org